U Virovitici pokopan pilot Danijel Oleksa

U Virovitici pokopan pilot Danijel Oleksa

NA GRADSKOM groblju u Virovitici pokopan je Instruktor letenja Danijel Oleksa (36) koji je 1. kolovoza poginuo u padu zrakoplova Piper Lufthansine pilotske škole i more kod Dugog otoka.

Od nesretnog Olekse oprostilo se oko 1000 ljudi; majka Marica, otac Stjepan, supruga Lovorka, rodbina, prijatelji, kolege piloti, predstavnici hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Lufthanse, te virovitički gradonačelnik i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

"Bio si poput vjetra. Uvijek u pokretu, nemiran, znatiželjan i uporan, a sad raširi krila i leti s onu stranu neba. neka te nose more i vjetar, jer je tvoja duša za let stvorena", poručili su na ispričaju Danijelovi kolege piloti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo 20-godišnjeg  Alessandra D'Agatte koji je kao polaznik tečaja letenja poginuo zajedno s Danijelom Oleksom prevezeno je jutros zrakoplovom iz zadarske Zračne luke u Italiju.

Tijela i ostaci zrakoplova pronađeni su u nedjelju uz pomoć podvodnih kamera na dubini od 67 metara, 6,5 nautičkih milja jugozapadno od Dugog otoka, a iz mora su izvučeni u ponedjeljak.

D.M.
Foto: virovitica.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara