U Vladi postignut dogovor o vukovarskoj bolnici

U VLADI je danas postignut dogovor o budućnosti vukovarske bolnice, izjavio je sudionik današnjeg sastanka predsjednik Upravnog vijeća te zdravstvene ustanove, vukovarskosrijemski župan Nikola Šafer.

Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva rada i socijalne skrbi, Ministarstva zdravstva i vukovarske bolnice te Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) za zatvorenim su se vratima sastali da, kako je rekao ministar Vlahušić, ´konačno riješe pitanje dogovora s UNTAES-om, konvalidacije i skrbi za tehnološki višak zaposlenika´.

´O svim smo se današnjim pitanjima dogovorili´, dodao je i najavio sjednicu Upravnog vijeća vukovarske bolnice u ponedjeljak. ´Dogovoreno u Ministarstvu treba provesti´, rekao je Vlahušić.

´Ministarstvo i HZZO stajat će iza svega što smo i do sada rekli, brojke i sve što se pojavljivalo u javnosti danas smo od same ravnateljice saznali da nisu točno, i da su drukčije´, kazao je ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Vukovarska bolnica duguje oko 7,4 milijuna kuna i to će biti uređeno posebnim sporazumom s Vukovarsko-srijemskom županijom´, izjavila je ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac.

Na popisu za otpuštanje je višak od 99 djelatnika, a kad se provede program skrbi u bolnici će ostati 368 zaposlenika. Od toga će reintegriranih biti 30,7 posto i to odgovara Erdutskom sporazumu i Sporazumu o reintegraciji hrvatskog zdravstva u hrvatskom Podunavlju, istaknula je dr. Bosanac.

Ravnateljici i županu obećana je pomoć u obnovi bolnice, o budućnosti koje će uskoro raspravljati i saborski Odbor za zdravstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara