U Vladi se snima film o postignućima u državnim poduzećima

BANSKI dvori pripremaju kraći film u kojem će prezentirati što je sve Vlada do sada učinila i kakvi su rezultati u protekle tri i pol godine postignuti u tvrtkama u državnom i pretežito državnom vlasništvu, doznaje se danas u Vladi.

Snimanje toga filma već je počelo u Banskim dvorima, a film bi tijekom lipnja trebao biti prikazan članovima Vlade i novinarima.

O poslovanju 20-ak tvrtaka u državnom i pretežito državnom vlasništvu Vlada je podrobno raspravljala na nekoliko sjednica tijekom ožujka i travnja, izražavajući tada zadovoljstvo postignutim rezultatima u restrukturiranju tih poduzeća i njihovim sve boljim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Vlade su to potkrijepili i podatcima da su tvrtke u državnom i pretežito državnom vlasništvu 1999. godinu završile s gubitkom od dvije milijarde kuna, dok su prošlu poslovnu godinu završile s više od tri milijarde kuna dobiti.

Tvrtke u državnom i pretežito državnom vlasništvu u prošloj su godini ostvarile ukupan prihod nešto manji od 50 milijardi kuna, što je 27 posto BDP-a.

Posebno značajnim u Vladi drže rast investicija tvrtaka u državnom vlasništvu - sa 1,8 milijardi kuna u 2000. na 18 milijardi kuna koliko planiraju investirati ove godine.

U Banskim dvorima danas se nije moglo doznati tko je angažiran na snimanju filma, koliko će to stajati i iz kojih će se izvora financirati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara