U Vladi Srbije komemoracija ubijenom premijeru

U VLADI Srbije danas je održan komemorativni skup povodom ubojstva premijera Zorana Đinđića, kojem su prisustvovali članovi premijerove obitelji, ministri i potpredsjednici Vlade Srbije, članovi diplomatskog zbora, predstavnici svih vjerskih zajednica u Srbiji, te prijestolonasljednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom.

U ime Vlade Srbije, od ubijenog premijera oprostio se potpredsjednik Vlade Žarko Korać, koji je kazao da je Zoran Đinđić, u dvije godine ove Vlade, "bio glavni motor i inspirator svih promjena", a da je "sudbina svih reformatora u Srbiji teška, te oni svoju slavu stiču tek nakon svoje smrti".

"Oni koji su naručili, izvršili i platili ovo ubojstvo prevarili su se - za ove dvije godine i prethodnih deset opozicijskih, Zoran Đinđić je dovoljno promijenio Srbiju. On je ostao tamo gdje mu više nitko ne može nauditi", kazao je Korać.

Sahrana premijera Đinđića održat će se sutra u 14 sati u Aleji velikana na beogradskom Novom groblju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara