u vladinoj zgradi novo dizalo za osobe s posebnim potrebama

Premijer Ivica Račan primio je jučer u Banskim dvorima osobe s posebnim potrebama s kojima se provozao novougrađenim dizalom za invalide, priopćio je danas Vladin Ured za odnose s javnošću.

Premijer je sa suprugom Dijanom Pleštinom i gostima obišao prostorije Vladine zgrade koja je sada, stoji u priopćenju, potpuno prilagođena potrebama invalidnih osoba.

Podsjetio je da je Vlada u siječnju ove godine prihvatila Nacionalnu strategiju jedinstvene politike za osobe s invaliditetom od 2003. do 2006.

Premijerovi gosti bili su Vesna Škulić, djelatnica Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži i pomoćnica tajnice Vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom, Tatjana Varga, predsjednica Udruge "Krila" i Darko Krtanjek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi da je Vesna Škulić rekla kako je Vlada ispunila obećanje te im time (ugradnjom dizala) omogućila uključivanje u rad u državnim institucijama. Također je pohvalila Nacionalnu strategiju, dodavši kako ju je sada potrebno i do kraja primijeniti, navodi se u priopćenju.

Dizalo je izgradila tvrtka "Končar-dizala i servis" d.o.o., a vrijednost cijeloga projekta je 704.540,15 kuna, navodi se uz ostalo u priopćenju.

(Hina) pp sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara