U Vukovaru istarski dožupan otkrio spomenik "Arhiv 98"

U parku koji se nalazi u sklopu Treće osnovne škole Vukovar, za čiju je obnovu 3,5 milijuna kuna donirala Istarska županija, danas je otkriveni kameni spomenik "Arhiv 98", autora istarskog kipara Đanina Božića. L

Kip je otkrio zamjenik istarskog župana Giusepe Rotta koji je tom prigodom istaknuo da spomenik "Arhiv 98" predstavlja simboličnu povezanost istoka i zapada Hrvatske.

"Vukovarsko-srijemska i Istarska županija su multikulturalna i multijezična područja i te dvije županije možda bolje od ostalih shvaćaju što znači multikulturalna suradnja, tolerancija i suživot", poručio je istarski dožupan Rotta, podsjetivši da je Istra udomila tisuće prognanika iz Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također su govorili i ravnatelj Treće osnovne škole Vukovar Ivan Mađaroš i predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Mato Stojanović.

Stojanović je podsjetio da je u obnovu Treće osnovne škole Vukovar, koja je s radom počela početkom ove godine, uloženo 13,2 milijuna kuna od kojih je Istarska županija donirala 3,5 milijuna kuna.

(Hina) žd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara