U VUKOVARU OTVOREN 6. FESTIVAL KOMORNE GLAZBE

Vukovarski festival komorne glazbe, koji se održava po šesti put, svečano je otvoren večeras u dvorcu Eltz Gradskog muzeja u Vukovaru, podizanjem festivalske zastave, uz skladbu Johanna Straussa "Uz dunavske valove" koju je izveo tamburaški orkestar vukovarskog Kulturno umjetničkog društva Dunav .

Festival koji će trajati do 20. lipnja u Mramornoj dvorani dvorca Eltz otvorila je u ime pokrovitelja pročelnica Odjela društvenih djelatnosti grada Vukovara Antonija Kukuljica.

Ona je u ime Grada, jednog od utemeljitelja festivala, izrazila poštovanje i sve komplimente onima koji su od 1999. godine u još porušenijem okruženju osnažili se dati Vukovaru festival i nadu u jedan barokni europski Vukovar kojemu svi teže.

"Pridružujemo se zadovoljstvu za kandidaturu Hrvatske za ulazak u EU, ali mi dozvolite i moje subjektivno osjećanje u ovom predivnom baroknom izdanju i svim programima koje smo do sada imali da je Vukovar koji je jedan od najstarijih gradova u Europi već Europa", izjavila je Vlasta Gyra, umjetnička ravnateljica Festival.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vukovarski festival komorne glazbe započeo je nastupom dvoje mladih glazbenika Attilom Mesarićem na klaviru i Lovorkom Vidović na violini.

Domaćica 6. festivala sopranistica Cynthia Hansell Bakić u ime Hrvatskog društva glazbenih umjetnika je rekla kako su vrlo ponosni na grad Vukovar koji na vrlo visokoj razini njeguje glazbu i kulturu.

Utemeljitelji festivala su grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija, Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Gradski muzej Vukovar.

(Hina) xjvrd ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara