U Zadru uhićeno 15 osoba osumnjičenih za preprodaju droge

ZADARSKA policija, u suradnji sa splitskom, i u koordinaciji s Upravom MUPa za kriminalističko djelovanje te Županijskim državnim odvjetništvom, uhitila je 15 osoba i podnijela protiv njih kaznene prijave zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz područja zlouporaba droga.

Uhićene osobe su s područja Zadra, a osumnjičene su za udruživanje radi preprodaje droge, za preprodaju droge i za posredovanje u prodaji droge, izvijestila je danas policija.

Od 15 uhićenih osoba 11 ih je jučer privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, a četvero će biti danas. Policija nije priopćila identitet uhićenih osoba.

Načelnik Kriminalističkog odjela u PU zadarskoj Edi Rogić rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da su među uhićenicima četiri ženske osobe, te da je prosječna starosna dob od 23 do 46 godina. Među uhićenicima je i jedna 17-godišnja osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prilikom uhićenja nije bilo pružanja otpora policiji.

Rogić je rekao da je to rezultat višemjesečne obrade tih kaznenih djela. Kriminalistička obrada se nastavlja, a u njoj je obuhvaćeno 19 osoba. Tijekom prve faze oduzeto je 170 grama heroina, 5,5 g marihuane, 108 grama sredstava za miješanje droge, te 120.000 kuna, 4600 eura i još jedan manji iznos strane valute. Zaplijenjena je i velika količina pištoljskog i puščanog streljiva, te dvije ručne bombe.

"Očekujemo još uhićenih osoba", rekao je Rogić.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru Slobodan Denona je rekao da se konkretni podaci o identitetu uhićenika, te još neke potankosti o cijelom slučaju, ne mogu objelodaniti zbog daljnjeg tijeka obrade. Izrazio je zadovoljstvo iznimno kvalitetnom i uspješnom suradnjom policije i državnog odvjetništva.

Većina uhićenika je i dosad evidentirana zbog istih kaznenih djela.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara