U zagrebačkim Gajnicama pijani maloljetnici brutalno pretukli homoseksualce

DVOJICA mladića, B.P. i K.G. napadnuta su u noći s petka na subotu u zagrebačkom naselju Gajnice, a, kako tvrde, batine su dobili isključivo iz razloga što ne skrivaju svoju homoseksualnost.

Nepoznata skupina pijanih maloljetnika uočila je homoseksualni par koji se šetao sa svoja dva psa oko 22 sata, kada se napad i dogodio.

Skupina je najprije vrijeđala dvojicu mladića nazivajući ih "pederima", da bi nakon toga jednog od njih počeli gađati raznim predmetima.

Napadnuti mladić prišao je skupini te zaprijetio kako će cijeli slučaj prijaviti policiji. Tada je došlo do njihovog međusobnogh okršaja, no grupica je pobjegla s mjesta događaja.

Nakon 15 minuta mladi par vraćao se prema zgradi, no tamo ih je ponovo dočekao napadač s velikom skupinom prijatelja. Taj isti mladić nasrnuo je na B.P. te ga srušio na pod. Oštrim mu je predmetom rasjekao arkadu.

"Udarao ga je nogama, a kada se napadnuti uspio dignuti, lice mu je bilo krvavo, majica rasparana a koljeno ozlijeđeno. Nismo se mogli braniti jer smo obojica imali po dva psa u rukama." - uznemireno je novinaru Jutarnjeg lista ispričao partner napadnutnog mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemu je, pak, djevojka iz skupine prijetila predmetom koji je držala u ruci, a također je i nogama izudarala njegovog psa.

Sve do dolaska Hitne medicinske pomoći, napadači su ispod njihovih prozora vikali da će ih ubiti, te su ih gađali kamenjem.

Napadnuti tvrde da jedan od mladića koji su ih pretukli živi u njihovoj zgradi, i to u stanu iznad njihova. Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o mladiću M.R. (16), koji živi s majkom i bakom, a policiji je već otprije poznat zbog nasilničkog ponašanja.

Žrtva brutalnog napada ima stalne glavobolje, bolove u vratu, a oštećen mu je i vid.

"Kad policija utvrdi tko nas je napao, podići ćemo privatnu tužbu protiv njega i to u suradnji s Iskorakom te Uredom za ljudska prava." - zaključili su napadnuti mladići.

Foto: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara