U Zagrebu dva razbojstva sa šakama u glavu

U Zagrebu dva razbojstva sa šakama u glavu

U NEŠTO više od 10 minuta u Zagrebu su se dogodila dva razbojstva u kojima su počinitelji na žrtvama koristili šake. Razbojstva su se dogodila u kasnim noćnim satima, a prema policijskom priopćenju ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Lošije je, čini se, prošao 30-godišnji muškarac, hrvatski državljanin, koji je napadnut u nedjelju oko 23.55 sati na raskrižju Savske ceste i Vukotinovićeve  ulice.

Njemu su prišla dvojica nepoznatih napadača od kojih ga je jedan nekoliko puta udario šakom u glavu. Zatim su mu iz ruke iščupali mobitel nakon čega su pobjegli.

Policijska uprava zagrebačka je priopćila da materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, te da je 30-godišnjak lakše ozlijeđen.

Drugo razbojstvo dogodilo se u noći s nedjelje na ponedjeljak, pet minuta iza ponoći, na raskrižju Savske i Crnatkove ulice. Razbojnički dvojac ponovno je prišao žrtvi i zatražio od nje novac, a riječ je o mlađem hrvatskom državljaninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21-godišnji mladić je napadačima rekao kako nema novaca, na što su mu ovi zaprijetili, pa je izvadio novčanik. Nakon toga je jedan od počinitelja mladića pogodio šakom u glavu i iz novčanika mu izvadio 50  švicarskih franaka. Potom je novčanik bacio, a sa svojim je pomoćnikom pobjegao s mjesta događaja.

No sreća u nesreći je bila to da su se u blizini zatekli djelatnici I. policijske postaje kojima je 21-godišnjak prijavio slučaj. Oni su uz mladićevu pomoć nedugo nakon napada uspjeli pronaći počinitelje napada u Savskoj ulici.

Obojica napadača su provedena u policijske prostorije gdje je utvrđeno da se radi o 24-godišnjaku i 19-godišnjaku.

Policijska krim obrada slučaja je nastavljena, a policija će pokušati utvrditi jesu li uhićeni počinitelji sudjelovali i u prvom napadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara