U Zagrebu jučer i prekjučer najsigurniji dani

JUČERAŠNJI i prekjučerašnji dan u Zagrebu su bili jedni od najsigurnijih dana, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Jučer je počinjeno 19 kaznenih djela, a prekjučer 27. U prometnim nesrećama nitko nije izgubio život, rekao je operativni analitičar PUZ-a Davor Tor.

Od značajnih događaja policija je izdvojila pronalazak tromblonske školske mine. Dvadesetčetverogodišnji muškarac je jučer u blatu na livadi u 1. Strugama, na Peščenici, pronašao tromblonsku školsku minu M-60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tor je istaknuo da zagrebačku policiju veseli što je od kolovoza prošle godine, nakon niza poduzetih operativnih akcija i pojačavanja patrole, počela bilježiti pad kaznenih djela. Kad se uspoređuje kriminalitet u prvih petnaest dana kolovoza ove godine s istim razdobljem prošle godine vidi se da je u značajnom padu, rekao je Tor.

Podsjetio je da je u prvih sedam mjeseci ove godine zagrebačka policija zabilježila 13.623 kaznenih djela, što je 20,1 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Najznačajniji pad kriminaliteta zabilježen je kod provalnih krađa.

U prvih sedam mjeseci ove godine policija je razriješila 7.904 kaznenih djela ili 59 posto, što je oko sedam posto više nego u istom razdoblju lani.

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara