U Zagrebu jučer šest razbojstava, tri u kladionicama

ČAK ŠEST razbojstava dogodilo se jučer poslijepodne u zagrebačkim naseljima Trnje, Trešnjevka i Pešćenica, a u tri slučaja razbojnici su odnijeli po nekoliko tisuća kuna iz sportskih kladionica, izvijestila je danas policija.

Dvije kladionice opljačkane su na Trnju, predvečer oko 18 i 19 sati, a treća oko podneva na Trešnjevci. U sva tri slučaja maskirani su razbojnici upali u kladionice i pištoljima zaprijetili djelatnicima dok u prostoru nije bilo klijenata. Preplašeni djelatnici predali su novac razbojnicima koji su potom pobjegli u nepoznato, kažu u policiji.

S plijenom od po nekoliko tisuća kuna maskirani su razbojnici pobjegli i iz trgovina u Zvorničkoj ulici i na Borongajskoj cesti, nakon što su nožem, odnosno pištoljem zaprijetili prodavačicama.

Žrtve pljačke jučer su bili i trojica maloljetnika starih 12 i 13 godina, kojima je uz prijetnju nožem nepoznati muškarac ukrao sat i novac.

Po policijskim podacima, u prvih deset mjeseci ove godine na zagrebačkom području zabilježeno je više od 750 razbojstava, odnosno 115 manje nego u istom razdoblju lani. Čak 256 razbojstava dogodilo se u novčarskim ustanovama, a razriješeno ih je 96. U cijeloj prošloj godini u takvim je ustanovama zabilježeno 335 razbojstava.

Najveći porast razbojstava bilježi se kod banaka. Lani ih je opljačkano šest, a samo u prvih deset mjeseci ove godine čak 15.

U prošlogodišnjih ukupno 1062 razbojstava razbojnici su vatreno oružje uporabili u devet slučajeva, a u 750 ovogodišnjih razbojstava u pet slučajeva.

Screenshot. Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara