U Zagrebu od 16.lipnja do 19. srpnja akcija uklanjanja napuštenih vozila

ZAGREBAČKI Ured za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet pokrenuo je akciju uklanjanja ostavljenih i napuštenih vozila s javnih površina u Zagrebu koja narušavaju izgled grada i zauzimaju prijeko potrebna parkirna mjesta.

Akcija će trajati od 16. lipnja do 19. srpnja 2003. i za to vrijeme će građani moći prijaviti olupinu ili ostavljeno neregistrirano vozilo na javnoj površini na besplatni telefon 0800-200-083 tijekom 24 sata, izvijestio je pročelnik Ureda Davor Jelavić na konferenciji za novinare u gradskoj tvrtki "Zagrebparking".

Vlasnicima takvih vozila više se isplati da se tijekom akcije sami jave na telefon "Zagrebparkinga" koji će olupine prevoziti u tvrtku CIOS gdje će se besplatno reciklirati uz nakandu za odvoz od 150 kuna, preporučio je načelnik Odjela komunalnog redarstva Davor Brčić.

U protivnom, komunalno redarstvo će uz pomoć broja šasije i baze podataka u MUP-u pronaći "zaboravnog" vlasnika koji će tada, osim naknade za odvoz, morati platiti i ležarinu svog starog vozila na deponiju te naknadu od 200 do 500 kuna za kršenje Odluke o komunalnom redu kojom je propisana zabrana ostavljanja takvih vozila na javnim površinama dulje od 15 dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebparking" će osim s javnih površina odvoziti vozila i iz dvorišta i garaža, rečeno je.

Načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Viktor Forjan je naveo da je od ukupno 440.000 vozila na zagrebačkom području 10 posto neregistriranih i neodjavljenih vozila i najavio da će MUP pojačati nadzor vlasnika vozila nad urednim odjavljivanjem i redovitim produžavanjem registriranja vozila podsjetivši vlasnike vozila na zakonsku obvezu po kojoj su nakon isteka registracije u roku od 15 dana dužni vozilo odjaviti.

U Zagrebu se godišnje ukloni s javnih površina oko 1500 neregistriranih i ostavljenih vozila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara