U Zagrebu počeli Schoenbergovi dani

Glazbena manifestacija posvećena austrijskom kompozitoru Arnoldu Schoenbergu (1874. do 1951.) počela je danas u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, Ansambla Cantus, Austrijskoga kulturnog foruma, Schoenbergovog centra u Beču i Bečkog ansambla Merlin.

Prema programu manifestacije, kako su organizatori najavili danas na konferenciji za novinare, danas će se u suradnji s austrijskim glazbenicima održati glazbena radionica - izvedba znamenitoga Schoenbergova djela "Pierrot Lunaire op. 21.", koje je na programu večerašnjega koncerta u Lisinskom. Koncert će biti popraćen predavanjem, a na programu su i skladbe Hainsa Eislera.

Kako je najavio skladatelja Berislav Šipuš, danas će u Hrvatskom društvu skladatelja biti predstvaljen Schoenbergov centar u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma sutra će nastupiti ansambli Merlin i Cantus. Na programu su Schoenbergova djela te praizvedba nove skladbe Berislava Šipuša.

Robert Sučić iz Austrijskoga kulturnog foruma izrazio je nadu da će Schoenbergovi dani biti svojevrstan austrijski pozdrav mladima u Zagrebu.

(Hina) xkt yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara