u ŽUPANJi počeo 10. festival glumca

Predstavom Viktora Lanouxa "Otvarač a konzerve", u izvedbi Epilog teatra iz Zagreba, u Županji je večeras otvoren X. festival glumca, podnaslovljen i kao Festival monodrame i komorne scene. L,

Održava se pod pokroviteljskom predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, a organizatori i utemeljitelji festivala su Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Koncertno-kazališna agencija "Asser Savus" iz Vinkovaca.

Festival se održava od 10. do 14. svibnja, a na kraju će se dodijeliti nagrade - za najbolju predstavu u cjelinu, najbolju glumicu i glumca, te mladog glumca ili glumicu do 28. godine života.

U službenoj festivalskoj konkurenciji za nagrade je ukupno 21 dramsko ostvarenje koje je ovogodišnji izbornik festivala, Vanja Drach, odabrao iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u Županji, predstave će se igrati i u ostala tri vukovarsko-srijemska grada - Vinkovcima, Vukovaru i Iloku.

Na večerašnjem otvorenju festivala, održanom u županjskom kinu "Kristal", gledatelje su pozdravili vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, županjska gradonačelnica Ljubica Brdarić, ovogodišnja domaćica festivala, glumica Marija Kohn, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Ljubica Lalić, te predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika Goran Grgić.

(Hina) žd sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara