U Župi Dubrovačkoj počelo rušenje bespravne gradnje

Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva započela je danas s uklanjanjem bespravno sagrađenog skladišta u Župi Dubrovačkoj. L

Ministarstvo navodi da je investitor, tvrtka MDM na toj lokaciji bez lokacijske i građevinske dozvole sagradio poslovni objekt, iako mu je lani na istoj lokaciji i u blizini te lokacije Ministarstvo srušilo dva bespravno sagrađena objekta.

Rješenje o uklanjanju građevinska inspekcija donijela je 28. kolovoza 2004., a kako investitor nije postupio po rješenju i sam srušio objekt, građevinska inspekcija ga je 13. listopada 2004. obavijestila da će objekt ukloniti o njegovom trošku putem ovlaštene tvrtke.

Uklanjanje je započelo jutros i predviđa se da će trajati do dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo navodi da je to rušenje prvo iz serije više bespravnih objekata koje će građevinska inspekcija uklanjati na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U 2004. Ministarstvo je uklonilo 296 bespravno sagrađenih objekata, a većinu su uklonili sami vlasnici. Na području Dubrovačko-neretvanske županije uklonjeno je osam objekata, šest je srušilo Ministarstvo, a dva sami investitori.

Ministarstvo je najviše rušilo u Istri, uglavnom manje objekte. Lani je po prvi puta Ministarstvo uklanjalo i objekte koji su bespravno prekoračili dopuštene gabarite, primjerice deset apartmanskih zgrada uz more u Kožinu kraj Zadra. Prvi put su uklanjani i bespravno sagrađeni katovi zgrada, primjerice u Zagrebu.

(Hina) xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara