Ubijeni muškarci u Njemačkoj bili su Talijani povezani s kalabrijskom mafijom Ndrangheta

Ubijeni muškarci u Njemačkoj bili su Talijani povezani s kalabrijskom mafijom Ndrangheta

ŠEST muškaraca koji su noćas ubijeni u njemačkom gradu Duisburgu na zapadu Njemačke bili su Talijani povezani s kalabrijskom mafijom Ndrangheta, javlja talijanska agencija Ansa.

Policija u Reggio Calabriji u suradnji s Interpolom u Rimu te duisburškom policijom ustvrdila je  da je šest muškaraca pripadalo jednoj od "obitelji Ndranghete" , u Italiji inače poznatoj po nizu kriminalnih radnji.

Pomoćnik direktora talijanske policije Luigi De Sena izjavio je kako je talijanska mafija u značajnoj mjeri prisutna u Njemačkoj, no dodaje kako je ovo prvi put da se ovakvo masovno ubojstvo dogodilo u stranoj zemlji.

Njemačka je jutros ostala šokirana ubojstvom šestorice muškaraca, koji su pogubljeni hicima u glavu, a njihova su tijela pronađena u dvama automobilima parkiranima u blizini željezničke postaje u gradu Duisburgu.

Policajci su tijela otkrili nakon dojave žene koja se na mjestu događaja našla kao prolaznik, a koja je istoga trena, noćas oko 2:30 sati, alarmirala policiju. Pet žrtava, u dobi od 20 do 30 godina, pronađeno je mrtvo, dok je šesta žrtva preminula na putu do bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od vozila u kojima su tijela pronađena je mali kombi duisburških registracijskih oznaka, a drugi je automobil bijeli Volkswagen pforzheimških registracijskih oznaka.

Iz policije javljaju kako će video snimke sa sigurnosnih kamera postavljenih u blizini mjesta zločina biti pregledane, a prema dosadašnjim informacijama na mjestu ubojstva primjećena su tijekom noći dva muškarca za koje se sumnja da bi mogli biti potencijalni ubojice. Policija apelira na moguće očevice da se jave ukoliko raspolažu s bilo kakvim informacijama vezanima za ubojstva.

Policija je blokirala cijelo područje i traga za ubojicama.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara