Ubila se zbog Facebooka

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva (Index)

MALOLJETNA Engleskinja bacila se s nadvožnjaka i poginula pod kotačima automobila jer više nije mogla trpjeti svakodnevno maltretiranje svojih "prijatelja" preko Facebooka. 15-godišnja djevojka mnogo je vremena provodila ispred ekrana svojeg kompjutera i to uglavnom na Facebooku, kazali su njeni roditelji nakon smrti djevojke.

Djevojci Holly mnogobrojni su "prijatelji" i "prijateljice" koje je imala na poznatoj internetskoj stranici svakodnevno postavljali pisane komentare koji su bili vrlo neugodni te su je na taj način vrijeđali i maltretirali.

Jedan od učenika škole koju je polazila izjavio je kako je Holly često bila metom napada od strane učenica. Djevojke su je redovito omalovažavale, verbalno zlostavljale i ružno se odnosile prema njoj. Nakon učestalih incidenata koje je proživljavala u školi, roditelji su je odlučili ispisati iz te škole i upisati u privatnu kako bi djevojku zaštitili od budućih maltretiranja, prenosi Telegraph. Roditelji su u izjavi za javnost poručili kako je "Holly teško izlazila na kraj s pritiskom kojeg nosi moderno virtualno druženje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara