UBIUDR: Zašto novca ima za skupe balove i skijaški kup, a nema za branitelje

UDRUGA branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravke" (UBIUDR) pozvala je danas Hrvatski sabor da je podrži u inicijativi za osnivanjem nove državne radio i TV postaje, budući da su posljednje manifestacije organizirane u Zagrebu pokazale da novaca ima dovoljno.

Udruga navodi da su dva posljednja događaja - Svjetski skijaški skup na Sljemenu i Operni bal u HNK-u još jednom pokazali da se u Hrvatskoj mogu organizirati iznimno skupe manifestacije za koje nije upitno koliko će se novaca potrošiti.

Istodobno, ni četrnaest godina nakon srpske agresije na Republiku Hrvatsku nisu riješena egzistencijalna pitanja hrvatskih branitelja, bez kojih ne bi bilo ni tako skupih balova niti skijaških kupova, kažu u udruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svjetski skijaški skup, po podatcima iznesenim posljednjih dana u medijima stajao je između 120 i 160 milijuna kuna, dok će Operni bal priređen u zagrebačkom HNK-u, osim sponzora platiti i zagrebački porezni obveznici s pola milijuna kuna.

"Budući da smo se preko tako basnoslovno skupih događaja uvjerili kako nije istina da nema novaca i da se mora neprestano štedjeti, pozivamo Hrvatski sabor da nas bez odlaganja podrži u inicijativi za osnivanjem hrvatske državne radio i TV postaje na kojoj bi se slušala i prikazivala događanja iz hrvatske povijesti", kaže se u priopćenju.

Na taj se način, smatraju u udruzi, ne bi zaboravljala ni krivotvorila hrvatska povijest.

UBIUDR napominje da su dosad sve značajnije inicijative hrvatskih branitelja koje su iskazivale veća financijska ulaganja bile zaustavljene, pretežno s opravdanjem kako nema novca. "No, dva posljednja događaja uvjerila su nas u suprotno", kažu u UBIUDR-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara