Ubojica Ivan Dvorski Psiho: Zašto me jednostavno ne osudite?

U NASTAVKU suđenja Ivanu Dvorskom, Luki Obrovcu i Reneu Ljubojeviću, došlo je do promjene optužnice pa je sutkinja Ika Šarić prekinula raspravu, kako bi se branitelji mogli pripremiti za nastavak. Dvorski je promjenom optužnice sada sam optužen za trostruko ubojstvo, dok su Obrovaca i Ljubojević optuženi za prikrivanje i pomoć Dvorskom nakon ubojstva. Svu trojicu tereti se, prema novoj optužnici, za razbojništvo nad imovinom i dovođenje u opasnost života stanara.

"Zašto me jednostavno ne osudite?", odgovorio je Dvorski sutkinji Šarić na upit o razumijevanju nove optužnice. On i Obrovac branili su se šutnjom, dok je Ljubojević ipak odlučio progovoriti te je papirić s izjavom predao sutkinji Šarić.

U izjavi je opisao slijed događaja te kako on nije ni ulazio u stan ni vidio mrtva tijela jer se, kako kaže, boji vidjeti mrtvace. Kazao je kako je bio ispred lifta i da nije ni povjerovao u ubojstvo sve dok sam Dvorski nije rekao kako trebaju uništiti tragove. Kazao je kako on ni tada nije htio ući u stan.

Dvorski je ocijenio Ljubojevićevu izjavu lažnom i izmišljenom, a nakon te izjave Državno odvjetništvo je promijenilo optužnicu. Ljubojeviću i Obrovcu i dalje prijete dugogodišnje kazne, unatoč značajnim promjenama u optužnici. Suđenje se nastavlja sutra u 9 sati.

K.S.
Foto: Vjesnik

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara