Ubojica iz Vrapča u bjelovarskom Caritasu dobio deku, hranu i kartu za vlak za Osijek

Ubojica iz Vrapča u bjelovarskom Caritasu dobio deku, hranu i kartu za vlak za Osijek

Tekst: Z.J.
Foto: MUP

PRIJE tjedan dana u bjelovarski centar Caritasa došao je beskućnik kojega su volonterke centra nahranile i utoplile, i ne sluteći o kome se radi. Vidjevši da je čovjek u teškom stanju, dvije volonterke su muškarca odvele i do željezničkog kolodvora i kupile mu kartu za Osijek. Muškarac je malo govorio, ali je rekao da bi volio u Osijeku naći posao.

Bila bi ovo jedna klasična priča na koju volonterke Caritasa, nažalost, često nailaze, da nakon dva dana nisu saznale da se radilo o odbjeglom psihičkom bolesniku iz Vrapča, Željku Blaževiću, ubojici, za kojim je tragala cijela hrvatska policija.

Užasnute su tek tada shvatile da se radi o shizofreniku koji je pobjegao iz Vrapča i da je svojedobno u Zagrebu iz čista mira nožem izbo čovjeka, koji je od zadobivenih uboda preminuo, prenosi list Bjelovarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolnica je policiju trebala odmah obavijestiti"

"Bio je plah, gladan, umoran, promrzao. Normalno je da smo mu svi pomogli. Tu dekicu koju smo mu dali, nosio je držeći je čvrsto prislonjenu na grudi. Bio nam je neizmjerno zahvalan govoreći da mu nitko do sada nije tako pomogao", prepričavale su volonterke.

Voditeljica bjelovarskog Caritasa cijeloj je priči prišla bez osuđivanja muškarca koji je svojedobno u Zagrebu iz čista mira nožem izbo čovjeka, koji je od zadobivenih uboda preminuo. "Čovjek je bolestan i trebao je pomoć", rekla je, ali je dodala da krivom za taj događaj smatra upravu bolnice: "Da je bolnica odmah obavijestila policiju, a policija javnost, vjerojatno ubojica ne bi ni stigao do Bjelovara", zaključila je.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara