Ubojice sarajevskog konobara Hrvatska predaje BiH

Ubojice sarajevskog konobara Hrvatska predaje BiH

Tekst: I.M.
Foto: Nikola Vilić/Cropix

EDIN VUK i Anel Herak iz Sarajeva, koji su na osnovu međunarodne tjeralice raspisane zbog ubojstva 23-godišnjeg sarajevskog konobara Amara Mistrića uhićeni u Omišu, danas bi na jednom od graničnih prijelaza trebali biti isporučeni Bosni i Hercegovini. Nakon što stignu u Sarajevo, dvojac će biti odveden u pritvor koji im je određen odmah nakon raspisivanja tjeralice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kantonalni tužitelj iz Sarajeva, Edin Muratbegović, za Dnevni avaz je rekao kako je uputio zahtjev za produženje pritvora Vuku i Heraku te njihovim pomagačima Almiru Bravi i Midhatu Čehajiću za još dva mjeseca.

Podsjetimo, nesretni konobar i suvlasnik sarajevskog kafića "Ochorios" je ubijen u ulici Džemala Bijedića, u noći sa 12. i 13. kolovoza, i to iz posve bizarnog razloga - odbio je dvojici 22-godišnjaka poslužiti piće. Prosvjednici su najavili kako će blokada ulica trajati sve dok se ne pronađu Mistrićevi ubojice. Edin Vuk i Anel Herak su se nakon ubojstva dali u bijeg, a policija je svega nekoliko sati nakon pucnjave uhitila njihove pomagače, 21-godišnjeg Midhata Čehajića i 22-godišnjeg Almira Bravu iz Sarajeva, koji su ih automobilom odvezli u pravcu Vogošće. Dvojac je Mistrića prvo fizički napao, a potom mu je Vuk ispalio smrtonosni hitac u glavu, iz oružja koje ilegalno posjeduje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara