Učenici iz Ivanićgrada i Nove Gradiške najbolji na natjecanju HCK

Učenici Osnovne škole "Đure Deželića" iz Ivanić Grada u kategoriji podmlatka odnosno učenika viših razreda osnovne škole te učenici Opće gimnazije Nove Gradiške u kategoriji mladeži odnosno srednjoškolaca pobjednici su 9. državnog natjecanja mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje je danas održano u Pazinu. L

Natjecanje je okupilo 400 sudionika - od 252 natjecatelja do voditelja ekipa, mentora i sudaca te volontera Crvenog križa i njihovih ravnatelja.

Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Jadranko Crnić pazinsko je natjecanje nazvao "zajedničkom olimpijadom znanja". Riječi dobrodošlice svim sudionicima u ime domaćina Društva Crvenog križa Istarske županije i gradskih društava uputio je Ante Valčić te predstavnici grada Pazina i Istarske županije.

Na deset pozicija koje su bile postavljene u Parku narodnog ustanka te u dvorištima Osnovne škole i Gimnazije te strukovne škole "Jurja Dobrile" u Pazinu 21 ekipa podmlatka te 21 ekipa mladeži morali su na testovima pokazati koliko zapravoznaju o pokretu Crvenog križa, o međunarodnom humanitarnom pravu i o ljudskim pravima te u roku od 10 minuta pružiti prvu pomoć u raznim konkretnim situacijama. Ekipe podmlatka činili su učenici od 11 do 14 godina, a mladeži đaci od 15 do 18 godina.

(Hina) xdspo yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara