Ucjenjivani profesor odgovara na starletine optužbe: Žrtva sam organiziranog kriminala

Ucjenjivani profesor odgovara na starletine optužbe: Žrtva sam organiziranog kriminala

Tekst: J.C.
Foto: Jure Mišković / Cropix

NAKON javne "ispovijedi" starlete Ave Karabatić, medijima se dopisom odlučio obratiti i profesor zadarskog Sveučilišta Živko Nižić koji kaže da je bio žrtva organiziranog kriminala. Podsjećamo, Karabatić je zajedno sa svojom majkom i dečkom uhićena jer je od profesora iznudila dvije tisuće eura, a pokušala je iznuditi još sedam tisuća. No, nakon što je puštena da se brani sa slobode, Karabatić je novinarima ispričala kako je zapravo bila žrtva Nižićevog zlostavljanja i kako on već duže seksualno napastuje svoje studentice.

"Ciljana sam žrtva organiziranog kriminala koji putem pritiska na javno mišljenje želi izvrnuti bitne činjenice. Sve što znam reći ću na pravom mjestu, istražnom sucu. Ja sam taj kojemu se prijetilo i ucjenjivalo. Nakon susreta s istražnim sucem savjetovat ću se sa stručnjacima što mi je raditi", reagirao je profesor Nižić na optužbe splitske starlete koja je bila njegova studentica na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zadru.

Miličić iznuđivao novac i u Brodarici?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je dosje Avinog dečka Špire Miličića, koji je zadržan u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, navodno podebljan novim optužbama. PU šibensko-kninska je, naime, provela krim obradu nad četiri osobe koje se tereta za pokušaj iznude i dovođenje u opasnost života i imovine, a jedan od četvorice ja navodno Miličić!

Na to ukazuje i policijsko izvješće, prema kojem su tri muškarca privedena istražnom sucu u Šibeniku, dok je četvrti, 24-godišnji Splićanin, saslušan u Zadru. Tereti ga se da je zajedno s još trojicom mladića pokušao iznuditi novac od 63-godišnjeg F.Š. iz Brodarice, a sve po narudžbi 58-godišnjeg R.B. iz Oklaja s prebivalištem u Brodarici.

Miličić i njegovi "kompanjoni" tako su od 14. srpnja do 23. rujna maltretirali F.Š. telefonskim pozivima u kojima su mu prijetili, a tijekom noći s 20. na 21. kolovoz su izazvali požar na njegovoj brodici čime je počinjena materijalna šteta od četiri tisuće kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara