Udovica muslimanskog samoubojice: Još volim Bin Ladena

MALIKA EL AROUD u ispovijesti za CNN priznala je kako i dalje voli Osamu bin Ladena iako je njenog supruga poslao u smrt. Abdessater Dahmane 9. rujna 2001. godine sudjelovao je u atentatu na Ahmeda Shaha Massouda, legendarnog vođu anti-talibanskog Sjevernog saveza u Afganistanu, a napad je bio prethodnica onom 11. rujna na WTC.

"Lako mi je opisati ljubav koju je moj muž osjećao jer i ja osjećam isto. Većina Muslimana voli Osamu. On nam je pomogao da ne budemo potišteni. On je taj koji se suprotstavio našem najvećem neprijatelju SAD-u. Zbog toga ga volimo" - započela je svoju priču Malika koja vjeruje u Bin Ladenov džihad te ima web stranicu na kojoj isti promovira.

"Nakon što je vidio poruku Osame bin Ladena na televiziji u kojoj je on pozvao muslimanski narod na džihad protiv SAD-a, Abdessater je sanjao o tome da postane njegov sljedbenik. Nakon te poruke stekao je dojam kako se Osama bin Laden obraća baš njemu. Njegov san bio je stisnuti ruku Osami bin Ladenu." - priča Malika.

Sredinom 2001. godine Abdessater Dahmane otišao je u Afganistan želeći se boriti. Iako je mislio da će ga poslati u Čečeniju, Bin Ladenovom odlukom postao je regrut Al Qaide te je počeo obuku u kampu u Jalalabadu.

Za njim je u Afganistan otišla i Malika, želeći tamo otvoriti sirotište. Kako tvrdi, ono što je vidjela šokiralo ju je, a za sve je krivila SAD. Neko je vrijeme živjela sretno, i tvrdi kako je tek kasnije shvatila da je zapravo živjela u samom središtu Bin Ladenovog "kruga", odnosno tamo gdje su živjele njegove žene.

"One su bile vrlo sretne koliko sam mogla vidjeti. Mislim da nije bio nasilan prema njima." - kazala je Malika dodajući kako nikad nije osobno srela Bin Ladena, no da je on imao "magični učinak" na njenog muža i ostale.

Dahmane svojoj ženi nije rekao što kani učiniti. Prilikom odlaska u samoubilačku misiju pozdravio se s njom govoreći joj kako će se vidjeti predvečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, umjesto povratka kući Dahmane i njegov kolega Tunižanin El Ouaer predstavljajući se kao novinari otišli su na dogovoreni intervju s Massoudom. U kameri je bila bomba koja je tijekom interjvua eksplodirala i ubila ubila svu trojicu.

Za smrt svog muža saznala je tri dana kasnije. Kako je opisala za CNN u njihovoj kući okupilo se mnogo prijatelja i rodbine koji su joj čestitali zbog hrabre misije njenog muža. Nedugo nakon toga Al Qaidinin je kurir donio pismo od Bin Ladena u kojem je bilo 500 dolara, te vrpcu s porukom Dahmanea u kojoj on kaže kako ju puno voli te da je već na "drugom svijetu".

Nakon što je počeo američki napad na Afganistan, Malika, rođena Marokanka s belgijskim državljanstvom, je pobjegla u Afganistan te zatražila od belgijske ambasade da joj pomogne vratiti se u Belgiju.

U Belgiji joj se sudilo zbog suučesništva u atentatu na Massouda, no 2003. godine slučaj je završen zbog nedostatka dokaza.

Malika danas živi u malom gradiću u Švicarskoj s drugom mužem Tunižaninom, a na njenom računalu i dalje je fotografija Osame bin Ladena.

Prošle je godine zajedno sa svojim drugim mužem koji dijeli njeno mišljenje o Bin ladenu i džihadu bila u zatvoru jer su vlasti smtrali da potiče na terorizam na web stranici na kojoj zagovara džihad. Istraga oko tog slučaja još je u tijeku.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara