Udruga Franak prijavila guvernera Vujčića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Udruga Franak prijavila guvernera Vujčića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: Hina

UDRUGA FRANAK prijavila je 18. siječnja 2016. Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, radi sukoba interesa, guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića.

"Prijavljeni Boris Vujčić je od 13.-15.1.2016., kao guverner HNB-a, nadzornog tijela poslovanja svih banaka u Republici Hrvatskoj, bio sudionikom privatne konferencije poslovnog subjekta UniCredit Bank, vlasnika Zagrebačke banke d.d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dostupnoj dokumentaciji iz priloga prijave, prijavljeni guverner je aktivno sudjelovao i nastupao na konferenciji, a sudjelovao je i u neformalnom djelu programa, panelima, druženjima, večerama itd., sve na teret organizatora UniCredit Bank, vlasnika Zagrebačke banke d.d.", navode iz Udruge Franak.

Udruga Franak pita se "kakvu nepristranost i neovisnost u obavljanju svog posla može imati guverner HNB-a kada odlazi i sudjeluje na privatnoj konferenciji jedne poslovne banke koju bi upravo on trebao nadzirati u poslovanju?"

Također, Udruga Franak jučer je poslala pismo predsjedniku Vlade RH te ministrima financija i pravosuđa, uz obavijest o tome MOST-u i HDZ-u, kojim se traži žurni prijem predstavnika Udruge Franak radi razgovora o predizbornim obećanjima MOST-a i HDZ-a te o aktualnostima u konverziji CHF kredita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara