Udruga viših medicinskih sestara o izjavama ministra Vlahušića

HRVATSKA udruga viših medicinskih sestara danas je reagirala na intervju ministra zdravstva Andre Vlahušića u ´Vjesniku´ od 22. siječnja, ocjenjujući da on ne cijeni medicinsku struku.

´Vulgariziranjem naše struke - ministar je poručio javnosti da su zdravstvene ustanove mjesta u kojima se usputno liječe ´neki ljudi´, a zdravstveno osoblje prepušta raskalašenu životu´, stoji u priopćenju Udruge.

Kritizirajući izjavu ministra Vlahušića o odnosu liječnika i medicinskih sestra, iz Udruge napominju da samo oni koji nemaju ozbiljno i odgovorno stajalište prema ekipnome radu taj odnos ´mogu okarakterizirati na tako neprimjeren način´.

U ´Vjesnikovu´ prilogu za slobodno vrijeme ´Caffe´ ministar Vlahušić je na pitanje o glasinama da su hrvatske bolnice najveći kupleraji, u smislu da liječnici vole medicinske sestre, a medicinske sestre liječnike, među ostalim, odgovorio: ´Liječnički je posao vrlo stresan, a seks je najbolji antistresni program. Dakle, bolnice nisu kupleraji, nego bi ih se možda moglo nazvati mjestima ljubavi, jer - nije mi poznato da se ljubav u bolnicama naplaćuje.´

´Ako ministar zdravstva misli da je takav način rada prigodan antistresni program, upitno je njegovo shvaćanje ozbiljnosti obavljanja tako odgovornog posla´, ističe se u priopćenju.

Više medicinske sestre također podsjećaju da njihova struka nije na ljestvici onih koje donose visok društveni status. ´Opredjeljujući se za nju, vodio nas je isključivo senzibilitet prema bolesnima i nemoćnima´, kaže se, među ostalim, u priopćenju.

Hrvatska udruga viših medicinskih sestara zahvalila je svima koji su im dali potporu kao časnim i profesionalnim osobama istodobno izražavajući žaljenje što to nije prepoznao i njihov ministar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara