Udruga Volim Hrvatsku podnijela kaznenu prijavu protiv osoba koje su dozvolile postavljanje EU zastava

Udruga Volim Hrvatsku podnijela kaznenu prijavu protiv osoba koje su dozvolile postavljanje EU zastava

Foto: Goran Mehkek/Cropix

UDRUGA Volim Hrvatsku podnijela je kaznenu prijavu zbog isticanja zastave EU na javnim mjestima i državnim zgradama protiv, kako su istaknuli predsjednik Udruge Roko Šikić i član Dubravko Krčmarek, "nepoznatog počinitelja nalogodavca u Vladi Republike Hrvatske za isticanje zastave, tvorevine Lisabonskog sporazuma, koju nazivaju zastava Europske Unije, a koja je postavljena na svim državnim zgradama i javnim mjestima Republike Hrvatske". "Isticanje te zastave na svim državnim institucijama u RH, vrijeđa kodeks, ugled i dostojanstvo građana RH.", kažu iz Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Građani već godinama postavljaju pitanje tko je taj koji je dao nalog za stavljanje tih zastava. Mišljenja sam da je riječ o bivšem premijeru Ivi Sanaderu, koji sada zbog optužbi za organiziranje kriminala leži u zatvoru u Salzburgu, no pitanje je zašto ova nova vlada nije dala nalog za njihovo skidanje. Često se pitam kada će parlamentarne stranke napokon priznati da vode pogrešnu politiku odricanja od suvereniteta, a siguran sam da će im naše veliko NE na referendumu u tome pomoći.", rekao je novinarima Roko Šikić.

Udruga Volim Hrvatsku kaznenu prijavu temelji na Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske prema kojemu se uz zastavu RH ne smije isticati zastava neke udruge ili organizacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara