udruge o saborskoj odluci u vezi s objavljivanjem popisa braniteljskih stanova

Glavni tajnik Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRa), Ante Kardum smatra političkom i nije želio komentirati današnju odluku Hrvatskog sabora da se predložene izmjene Zakona o zaštiti osobnih podataka kojima bi se omogućilo objavljivanje popisa stanova i kredita, među kojima i braniteljskih, proglasi općom raspravom.

"Potrebno je objaviti imena svih onih koji su dobili državne stanove ili kredite među kojima su bili i borci NOB-a", rekao je Hini Kardum.

Opetovao je da saborsku odluku smatra političkom i da je ne želi previše komentirati.

Iz Koordinacije 14 udruga proisteklih iz Domovinskog rata neslužbeno su poručili kako i dalje smatraju da je potrebno objaviti ili sva imena, kako branitelja tako i državnih dužnosnika koji su od države dobili stan ili kredit, ili niti jedno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da su udruge tražile da se objave sva imena, ne samo branitelja već i dužnosnika ministarstava obrane, unutrašnjih poslova i drugih državnih tijela koji su dobili državne stanove ili kredite.

S tim je zaključkom Koordinacije bio upoznat i ministar branitelja Ivica Pančić. Ministarstvo branitelja je odradilo svoj posao jer je napravilo popis braniteljskih stanova i kredita, a zašto to ne ide u javnost te zašto se ne objavljuju i imena drugih koji su takve stanove dobili stvar je politike koja ima elemente političke trgovine, smatraju u Koordinaciji.

(Hina) aš sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara