Udruženje ugostitelja u irskoj pokrenulo kampanju protiv zabrane pušenja u lokalima

UDRUŽENJE ugostitelja u zapadnoirskom gradu Galwayu pokrenulo je kampanju za poništavanje zakona o zabrani pušenja u lokalima i unatoč drakonskim kaznama od 3 tisuće eura odlučilo vratiti pepeljare u svoje pubove.

Udruženje VFI (Vintners Federation of Ireland) tvrdi da je u protekla četiri mjeseca, otkako je zakon o zabrani stupio na snagu, promet u njihovim lokalima tako drastično pao da su, egzistencijalno ugroženi, morali otpustiti većinu svojih zaposlenika.

U okviru kampanje koju su samoinicijativno pokrenuli ugostitelji, već dva dana traje potpisivanje peticije koju je podržalo 50 članova VFI-a.

Prvi prekršitelj zakona o zabrani pušenja, Ronan Lowless, u srijedu je nakon sastanka VFI-a rekao: "Nisam zagovornik ni promicatelj pušenja, niti ulazim u štetnost pušenja po ljudsko zdravlje, ali sam zagovornik slobode izbora".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lowless i još nekolicina ugostitelja prekršili su zakon i dozvolili pušenje u svojim pubovima, a irsko je Ministarstvo zdravstva, koje inzistira na dosljednoj provedi zakona, pokrenulo sudski spor protiv njih. Irska javnost zasad se još nije opredijelila i kao da čeka odluku suda.

Kampanju o vraćanju cigareta u pubove vodi poznata marketinška agencija Four Q koja je hrvatskoj javnosti poznata po uspješnom vođenju zadnje predizborne kampanje HDZ-a.

(Hina) xsban ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara