Ugašena četiri požara

Ugašeni su požari kod Ciste Velike, Vrlike i na vrgoračkom području, u Splitskodalmatinskoj županiji, te onaj kod Stankovaca u Zadarskoj županiji, izvijestio je večeras Državni vatrogasni centar iz Divulja, dodavši da je požar kod Konjskog mjestimice aktivan.

U požaru šume na području Ciste Velike - Kravlja Draga, koji je ugašen u 17,30 sati, opožareno je 20 hektara borove šume i niskog raslinja. Vatrogasci iz Imotskog, Zagvozda i Lovreća te dva protupožarna zrakoplova otklonili su opasnost od vatre koja je prijetila kućama i benzinskoj crpki.

Na širem području Vrgorca kod Stilja - brdo Matoki gorjela je visoka bjelogorična šuma, opožareno je 10 hektara, a požar je gasilo 15 vatrogasaca iz Vrgorca s četiri vozila. Požar je ugašen u 18,30 sati.

Požar kod Vrlike, u miniranom području Koljana i Ježelića, koji se 9. rujna u 11 sati aktivirao, proširio se nošen vjetrom u planinsko nenaseljeno minirano područje, obraslo rijetkim raslinjem. Požar je ugašen u 17,45 sati, a opožareno je 70 hektara trave niskog raslinja i nešto bukove šume.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadarskoj županiji kod Stankovaca, na području Bile Vlake, na miniranom terenu gorjela su 32 hektara niskog raslinja. Vatrogasci Benkovca i Stankovaca, te jedan protupožarni zrakoplov, požar su ugasili u 17,30 sati.

U požaru kod Konjskog, koji je dojavljen je u 16,10 sati, obuhvaćeno je 30 hektara niskog raslinja. Na požarištu su vatrogasci iz Solina, Klisa, Dugopolja, Muća i Vranjica.

(Hina) xpp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara