Ugovor o suradnji zagrebačkog i sarajevskoga Veterinarskog fakulteta

POTPISIVANJE Ugovora o suradnji između zagrebačkoga i sarajevskoga veterinarskoga fakulteta bio je najsvečaniji trenutak današnje proslave 84. obljetnice djelovanja i rada toga zagrebačkog fakulteta.

Dekanica zagrebačkoga Veterinarskog fakulteta Ljiljana Pinter i njezin sarajevski kolega Faruk Čaklovica potvrdili su spremnost za dugoročnu suradnju na područjima znanstveno-nastavnoga i stručnoga rada.

Po riječima Ljiljane Pinter, Veterinarski fakultet u Zagrebu time se obvezuje da će na stanovit način biti "odskočnom daskom" sarajevskomu Veterinarskom fakultetu u priključivanju europskoj mreži vrstnih veterinarskih fakulteta.

Pinter je s posebnim zadovoljstvom izvijestila da je uoči današnje proslave potvrđeno da je Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio pozitivnu ocjenu Europske udruge ustanova za veterinarsku izobrazbu - EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education) i tako se "upisao" na listu veterinarskih fakulteta u Europi koji ispunjavaju europske visokoškolske norme.

To je bez sumnje povijesni događaj za naš fakultet, ustvrdila je, dodavši da će time diploma stečena na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu načelno biti jednaka, primjerice onoj u Beču, Hannoveru, Gentu ili Alfortu.

Drugim riječima to znači da se u visokoj naobrazbi na području veterine na neki način ostvario naš ulazak u Europu, dodala je.

Tomu je prethodio događaj koji je obilježio cijelu proteklu 2002./2003. akademsku godinu, a riječ je o evaluaciji Veterinarskoga fakulteta od strane EAEVE-a što je rezultiralo pozitivnom ocjenom.

Radost sa zagrebačkim kolegama podijelio je i dekan sarajevskoga Veterinarskog fakulteta Faruk Čaklovica koji smatra da je taj veliki uspjeh uslijedio nakon niza uspjeha što je pak sve potvrda postojanja i sustavnoga provođenja razvojne strategije zagrebačkoga Veterinarskog fakulteta.

Prodekan za nastavu Albert Marinculić izvijestio je da je sve učinjeno da od 1. ožujka 2004. na Veterinarskome fakultetu počne mentorska nastava za koju je već prijavljeno 70 nastavnika fakulteta.

Na svečanoj sjednici Fakultetskoga vijeća uručena su i priznanja umirovljenim djelatnicima te dekanove nagrade najboljim studentima na svih pet godina studija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara