Uhićen diler koji je Kasumu Cani prodao drogu

Foto: romi-zagreb.hr

ZAGREBAČKA policija uhitila je dilera koji je romskom umjetniku Kasumu Cani ovog ponedjeljka prodao tablete heptanona i morfij, od kojih je Cana preminuo u noći s ponedjeljka na utorak.

Kako javljaju iz PUZ- a,  riječ je o 25- godišnjaku iz Zapruđa, kvarta u kojem je živio i Cana i novinarka Željka Matković u čijem je stanu pronađeno njegovo tijelo. Iako još nije javno objavljena obdukcija vještaka Sudske medicine sa Šalate, policijski službenici barataju verzijom da je Cana već neko vrijeme posjećivao Matkovićkin stan, gdje su se konzumirale razne droge, od kokaina do morfija. Kombinacija nekih od navedenih droga s alkoholom, a izgleda da se upravo to zbilo prije četiri noći, može biti smrtonosna, i moguće je da je to Cani i presudilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Željke Matković mogla bi biti podnesena kaznena prijava kad se ustanovi točan uzrok Canine smrti i je li je izazvalo uzimanje droga u njenom stanu u Šišićevoj ulici u Zapruđu.

Omiljeni romski umjetnik jutros je po islamskom obredu ispraćen na posljednje počivalište na sesvetskom groblju Markovo polje. O Cani su govorili njegovi brojni prijatelji, prisjetivši se radosti koju je oko sebe širila najspecifičnija pojava među zagrebačkim Romima.

Od njega se govorom oprostio i saborski zastupnik Nazif Memedi, a ostavlja za sobom brojnu obitelj i četvoro djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara