Uhićen muškarac koji je jučer opljačkao banku i ubio policajca

NEŠTO prije ponoći uhićen je pljačkaš poslovnice Varaždinske banke u Nedelišću koji je jučer popodne, bježeći od policije, ubio policajca Željka Murka.

Tijekom noći bit će prevezen u Policijsku upravu međimursku u Čakovcu, gdje će se obaviti policijska ispitivanja.

Pljačkaš koji je satima bio okružen jakim policijskim na lijevoj obali Drave kod cestovnog mosta, oko 23 sata je preplivao na desnu obalu Drave, gdje ga je uhvatila policija.

U potragu za ubojicom i pljačkašem bili uključeni helikopter i zagrebački specijalci

U potrazi za pljačkašem bilo je angažirano oko 150 policajaca, pripadnika interventne jedinice PU međimurske i PU varaždinske, te Specijalne policije iz Zagreba.

Maskirani muškarac opljačkao je poslovnicu Varaždinske banke d.d. u Nedelišću i zatim ubio policijca koji je sudjelovao u potrazi.

Nakon što je odnio sav novac iz poslovnice, pljačkaš je ´golfom´, boje trule višnje, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka 792-J-432, pobjegao u smjeru Varaždina.

Policija je dobila precizan opis i pljačkaš je nađen u šumi nedaleko od rijeke Drave.

Kako je na posebnoj konferenciji za novinare izvijestio načelnik PU međimurske Goran Cmrečak, policija je otišla do mosta nakon dojave da je sumnjiva osoba, koja odgovara opisu pljačkaša poslovnice Varaždinske banke u Nedelišću kod Čakovca, primijećena ispod cestovnog mosta Bana Josipa Jelačića na lijevoj obali Drave. Čim je Murk izašao iz policijskog vozila, sumnjivac je na njega zapucao iz dugog vatrenog oružja, rekao je Cmrečak.

U potragu za pljačkašem, koji se koristio osobnim automobilom marke ´golf´, BiH registracije 792-J-432 bile su angažirane interventne jedinice PU međimurske i PU varaždinske, a zatražena je i pomoć Specijalne policije iz Zagreba. Također je korišten i policijski helikopter.

Pljačkaš se nalazio na lijevoj obali rijeke Drave u blizini mosta. Područje je blokirano u potpunosti, a kako je rekao načelnik Cmrečak angažirano je više od 150 policijskih službenika.

U policiji i Varaždinskoj banci nisu mogli reći koliko novca je pljačkaš uzeo, ali je poznato da poslovnice te veličine imaju blagajnički maksimum od 300 tisuća kuna.

Poslovnica u Nedelišću koja se nalazi u samom središtu mjesta, nema video nadzor, a u trenutku upada naoružanog pljačkaša u prostoriji su se nalazile sve tri tamo zaposlene službenice. Jedna od njih uspjela je uključiti alarm, ali je pljačkaš u međuvremenu pobjegao.

Građani zamoljeni da ne zalaze u blokirano područje

Načelnik PU međimurske Goran Cmrečak novinare je jučer zamolio da prenesu poziv svim građanima da ne zalaze u blokirano područje na lijevoj obali rijeke Drave kod cestovnog mosta i da budu na povećanom oprezu.

Demantirao je informaciju da je još netko od policajca ranjen, a potvrdio da policija nije pucala prema bjeguncu.

Ubijeni policajac - otac troje djece

Policajac kojega je popodne ubio pljačkaš banke u Nedelišću, 32godišnji je Željko Murk iz Mihovljana, otac troje djece.

Ubijeni policajac Željko Murk bio je djelatnik Postaje prometne policije iz sastava PU međimurske.

Prije tri tjedna, 20. siječnja, u Prelogu je u oružanoj pljački mjenjačnice ´Lotus´ ubijena dvadesetpetogodišnja trudna blagajnica Gordana Fic. Po neslužbenim podacima, pljačkaš-ubojica odnio je nešto manje od 300.000 kuna.

                                                               Fotografija: Novi list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara