Uhićen muškarac koji je prijetio da će se zrakoplovom zabiti u ECB

NAORUŽANI muškarac koji je u nedjelju otetom motornom jedrilicom kružio iznad Frankfurta prijeteći da će se zabiti u zgradu Europske centralne banke, uhićen je čim se spustio na zemlju.

Njemačka policija izjavila je da se radi o 31-jednogodišnjaku iz Darmstadta koji sigurno ima psihološke smetnje.

 Muškarac je izjavio da je želio privući pažnju na svoj «veliki idol» Judith Resnik, američku astronautkinju koja je poginula u siječnju 1986. godine pri polijetanju američkog raketoplana Challenger.

 

Prije slijetanja on je zatražio, a potom i razgovaro  s bratom od Judith.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charles Resnik, direktor Challenger Centera za svemirska istraživanja u Alexandri, Virginia, i profesor na sevučilištu Maryland, za CNN je izjavio da ne poznaje muškarca te da mu nije poznato kako je upoznao njegovu pokojnu sestru.

 

Resnik je novinarima rekao da je razgovor trajao nekoliko minuta, no odbio je reći detalje, nazvavši ih privatnim stvarima. Dodao je da ne zna zašto je muškarac želio razgovarati sa njim, te da ga nije sve razumio.

 

 Nakon što je jedrilica oteta na uzletištu gradića Babenhausena, južno od Frankfurta, policija je zbog opasnosti od terorističkog napada naredila evakuaciju visokih zgrada u gradu, a ubrzo su se na franfurtskom nebu pojavila i dva lovca njemačkog Ratnog zrakoplovstva.

Iz sigurnosnih je razloga zatvorena i zračna luka u Frankfurtu u kojoj od 15:52 sati (14:52 GMT) nije bilo slijetanja niti polijetanja. Letovi još nisu obnovljeni.

Njemačka televizijska postaja NTV je objavila kako je muškarac izjavio da ne želi ubiti nikoga osim sebe, ali je dužnosnik vatrogasne brigade izjavio da je otmičar zaprijetio da će se zabiti u zgradu Europske centralne banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara