Uhićen muškarac koji je promijenio tablice na tegljaču iz Ledenika

SPLITSKA policija uhitila je 23-godišnjeg muškarca koji je, iz zasad nepoznatih razloga, zamijenio tablice na priključnom vozilu kamiona koji je prije 11 dana skrivio prometnu nesreću u tunelu Ledenik, a u kojoj su poginule četiri osobe.

Nakon što je priključno vozilo pronađeno na području Kaštel Štafilića, u srijedu ujutro je određeno strojarsko-mehaničko vještačenje ispravnosti tog vozila, objavljeno je u Dnevniku HTV-a.

Kamion i pronađena prikolica bit će potpuno rastavljeni u MAN-ovom servisu u Zagrebu.

"Tako će se ustvrditi sve ono što je relevantno, bez obzira na to što to vozilo nije istog trenutka stavljeno pod nadzor." - kazao je za HTV istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević, a koji je preuzeo slučaj od istražnog suca Milana Pećine koji je otišao na godišnji odmor.

Mikolčević se sada mora nositi sa svim propustima koji su u dosadašnjoj istrazi počinjeni, počevši od prvog i najvećeg, a to je bilo premještanje kamiona na privatni posjed u mjesto Kalinovica pokraj Samobora.

Jedan od vlasnika tvrtke CTK, Jakša Michielli Tomić, nakon odvoženja tegljača s mjesta nesreće sumnjiči se da je time imao namjeru prikriti relevantne dokaze o nesreći, a paralelno s tim protiv vlasnika tvrtke CTK teče i istraga u kojoj ih se sumnjiči za navodne kriminalne radnje sa splitskom željezarom te ostale nezakonite radnje u njezinom kamionskom prijevozu: lažiranje tahografa, zapošljavanje na crno te prisiljavanje vozača na rad do iznemoglosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenko Stričak, vozač tegljača koji je izazvao stravičnu prometnu nesreću, u utorak je prevezen u zatvorsku bolnicu u Zagreb te je pod policijskim nadzorom.

Naime, Stričaka su u Općoj bolnici u Zadru do sada nesmetano mogli posjećivati vlasnici tvrtke CTK, čime su itekako mogli utjecati na ključnog svjedoka tragedije.

Upravo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević u ponedjeljak je protiv Miljenka Stričaka odredio pritvor.

Protiv Stričaka policija je podnijela kaznenu prijavu za izazivanje teške prometne nesreće s teškim posljedicama.

B.S.
Foto: Jutarnji.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara