Uhićen njemački ubojica taksista

Tekst: F.M.
Foto: Bild


NJEMAČKI vozači taksija mogu odahnuti. Policija je jučer uhitila 19-godišnjem Mickyja M., koji je posijao strah nakon ubojstva taksista i jedne žene prošli tjedan. Ključnu dojavu policije je dao bivši školski kolega pomahnitalog ubojice.

Prošli petak je Micky u gradiću Oldenburgu nožem ubio 58-godišnjeg taksista. Ni 24 sata kasnije je u drugom gradu nožem ozbiljno ozlijedio jednu 61-godišnjakinju.

Policija je bila sastavila posebnu radnu skupinu od 30 policajaca za pronalaskom "ubojice taksista", kako su ga nazvali. Imali su 50 različitih dojava o mogućem identitetu ubojice. No, tek je dojava Mickyjevog školskog prijatelja dovela do uhićenja.

Motiv nepoznat

19-godišnjak je uhićen u Bremenu, a uhićenje je izvedeno jako brzo i nitko nije ozlijeđen prilikom hvatanja ubojice. "Nije se branio, bez riječi je dopustio da ga uhitimo. Prvo smo ga odveli u stanicu u Bremenu, a nakon toga je predan policiji u Oldenburgu, gdje će izaći pred suca", rekao je policijski glasnogovornik.

Policija još uvijek ne zna koji je bio motiv mladog ubojice. Sam Micky policajcima nije rekao ništa.

U Lemwerderu, gradiću u kojemu je Micky rođen, odrastao i u kojemu još uvijek živi s roditeljima, svi su iznenađeni. Bio je miran mladić, šutljiv, nikad nije pravio probleme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara