Uhićene tri osobe u vezi sa sinoćnjom eksplozijom u Vukovaru

DJELATNICI vukovarsko-srijemske policije uhitili su jutros tri osobe u vezi s eksplozijom ispred prostorija HSP-a u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje u kojoj su sinoć ranjena dvojica članova te stranke, potvrdio je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski.

Uhićeni su D.M. (1981.), D.D. (1977.) i Z.U. (1975.) iz Borova kod Vukovara, mjesta s pretežito srpskim stanovništvom.

Bešenski je ponovio kako je oko 19,30 sati došlo do fizičkog sukoba između više osoba koje su se u to vrijeme nalaze na terasi pravaškog Kluba, neposredno uz prostorije vukovarskog HSP-a u ulici Nikole Perešina a potom se, kako je rekao, oko 19,50 sati začula eksplozija u kojoj su lakše ranjene dvije osobe i oštećena dva automobila.

Na poljani uz prostorije HSP-a pronađeno je 20-tak ostataka ručne bombe M-75, rekao je Bešenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinari su saznali kako su u eksploziji lakše ranjeni članovi vukovarskog HSP-a Petar Novta i Vlado Šterc. Ranjavanje Vlade Šterca u razgovoru s novinarima potvrdila je njegova supruga Snježana Šterc. Obojica su, nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici Vukovar, sinoć i pušteni kućama.

Prema riječima Marinka Stokanovića, koji se prema vlastitim riječima sinoć nalazio na terasi pravaškog Kluba u vrijeme eksplozije, tome je "prethodio fizički sukob koji su izazvala trojica Srba iz Borova".

"Jedan od njihovih krenuo je na jednog od naših i tu su svi skočili, " ispričao je novinarima Stokanović.

"Trojica Srba ubrzo po izbijanju sukoba napustili su terasu pravškog Kluba, a nakon njihovog odlaska začula se eksplozija. Niko nije vidio tko je bacio bombu. Samo se sve zatreslo", rekao je Stokanović.

Očevid još nije završen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara