Ujedinjuju se HSLS i LS

HSLS i LS dogovaraju pojedinosti oko svog ujedinjenja. Kako će se stranka zvati još se ne zna, a spajanje stranaka očekuje se najesen.

Zlatko Kramarić, predsjednik Liberalne stranke, smatra da je preuranjeno govoriti o imenu, te da su spajanju pristupili korak po korak: "Pitanje imena će se rješavati dogovorno. Možda ne bi bilo loše naći marketinške stručnjake koji bi trebali procijeniti je li bolje zadržati postojeći brand ili bi ga ipak trebalo dodatno osvježiti. Spominjala se i ideja da se nova stranka nazove Hrvatski savez liberalnih stranaka. No, do ujedinjenja ima još dovoljno vremena te pustimo da se stvari iskristaliziraju", izjavio je jučer Kramarić.

U razgovoru s novinarom Novog lista, Kramarić je dodao da su brandovi njihovih stranaka izgubili vrijednost na političkoj sceni, te da niti jedna strana ne bi trebala inzistirati na svojem imenu.

Đurđa Adlešić ipak smatra da je ime njene stranke aktualno: "Sljedeći tjedan naše će veliko vijeće donijeti odluku o početku pregovora oko ujedinjenja. Ime HSLS u ovom je trenutku jače, ali o tome će konačnu riječ dati stranačka tijela dviju stranaka."

Jedna od favoritkinja za čelnicu ujedinjene stranke upravo je Adlešić, a prema nekim nagađanjima stranka bi mogla nositi ime Liberalno demokratska stranka (LDS), a taj je naziv bivši osječki gradonačelnik već predlagao 1997.

U razgovoru za Jutarnji list, Adlešić je o ujedinavanju s LS-om nakon gotovo deset godina rekla: "Imali smo tri liberalne stranke koje građani nisu razlikovali i slab rezultat posljedica je razjedinjenosti. Jedna građansko-liberalna opcija sigurno ima šanse jer građani ne žele lijevo ili desno nego žele stranku građanskih interesa i gospodarskog prosperiteta."

"Sigurna sam da možemo ostvariti prolazak u gotovo svakoj izbornoj jedinici. Desetak zastupnika sasvim je realno" - rekla je Đurđa Adlešić o svojim očekivanjima na idućim parlamentarnim izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara