Ukrajinci, Rusi i Englezi kupuju Rogoznicu?

Ukrajinci, Rusi i Englezi kupuju Rogoznicu?

UKRAJINCI, Rusi i Englezi navodno kupuju brda, doline i uvale u okolici Rogoznice, piše Slobodna Dalmacija. Kupuju se maslinici, vinogradi i potpuno neatraktivna zemljišta daleko izvan građevinskih zona i naselja.

Metar četvorni takvih parcela najprije se kretao oko 5 eura, sve do pomame zbog koje se cijena jednostavno popela na 35 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O grozničavoj kupoprodaji zemljišta na rogozničkom području najbolje govori Izvješće o izvršenju proračuna za prvu polovicu 2008. godine. Naime, planirani porezni prihodi od trgovine nekretninama za ovu su godinu iznosili dva milijuna kuna, dok je u prvih šest mjeseci ostvareno čak 3,5 milijuna kuna odnosno 75 posto više od planiranog.

Zbog takvih proračunskih prihoda rogozničko je općinsko poglavarstvo odlučilo da će u rujnu izvršiti rebalans proračuna.

Rusi, Englezi, Ukrajinci, ili "naši"?

Dok jedni izvori tvrde da su glavni kupci Ukrajinci, Rusi i Englezi, drugi pak smatraju da rogoznički kraj kupuju strani investicijski fondovi i grupacije iza kojih zapravo stoje domaći kupci, koji imaju pouzdane informacije o prostornom uređenju - sadašnjim i budućim izmjenama i dopunama županijskog prostornog plana.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara