Ukrajinski predsjednički kandidati u televizijskoj debati

SUPARNICI na kontroverznim predsjedničkim izborima u Ukrajini sučelili su se u ponedjeljak u televizijskoj debati prenošenoj uživo koja je označila vrhunac kampanje uoči odlučujućeg ponovljenog drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju.

"Ukrajinski narod ove je godine izborio slobodu, pravo da živi u slobodnoj i demokratskoj zemlji", rekao je oporbeni kandidat Viktor Juščenko, sjedeći nasuprot svojem suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Viktor Janukovič se, govoreći na ruskom, ogradio od vlasti pod odlazećim predsjednikom Leonidom Kučmom i optužio oporbu da se ujedinila s njime kako bi ukrala izbore.

"Bili smo svjedoci kako su se vlasti koje predstavlja Kučma ujedinile s predstavnicima narančastog udara i donijele sve one nezakonite odluke", rekao je Janukovič aludirajući na odluke kojim je poništena njegova pobjeda u spornom drugom krugu predsjedničkih izbora 21. studenoga. Izbori su poništeni zbog brojnih nepravilnosti.

Pozorno birajući riječi, Janukovič se hvalio svojim ekonomskim uspjesima i mjerama za povećanje mirovina i plaća koje je progurao kao predsjednik vlade, dok ga je Juščenko, jednako odmjeren, optužio da je bio dijelom korumpiranog sustava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara