Ukrajinski tisak: Janukovič nema izgleda osporiti izbore

Ukrajinski tisak: Janukovič nema izgleda osporiti izbore

UKRAJINSKI tisak u utorak je bio vrlo skeptičan u pogledu izgleda proruskog kandidata Viktora Janukoviča da ospori rezultat nedjeljnih predsjedničkih izbora na kojima je uvjerljivo pobijedio njegov prozapadni suparnik Viktor Juščenko.

Janukovič, koji je ukazao na kršenja ukrajinskog ustava tijekom tih izbora, "neće uspjeti poništiti to glasovanje", piše visokotiražni dnevni list Sevodnia, kojeg kontrolira Janukovičev simpatizer, milijarder iz Donjetska Rinat Ahmetov.

List ocjenjuje da je razlika između dvojice kandidata "prevelika, više od 2 milijuna glasova" i to što su "promatrači iz bivšeg SSSR-a ukazali na puno nepravilnosti, neće utjecati na rezultat glasovanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i usporedno prebrojavanje glasova Janukovičeve ekipe pokazuje da je on izgubio", naglašava Sevodnia i najavljuje da će novi predsjednik Juščenko preuzeti svoje funkcije nakon pravoslavnog Božića 7. siječnja.

Juščenko je uspio poništiti izbore od 21. studenoga "pod pritiskom ulice, ali Janukovič neće dobiti takvu podršku svojih pristaša iz rusofonih regija", ocijenio je list.

Na naslovnici dnevnog lista Fakty, kojeg kontrolira oligarh Viktor Pintčuk, zet dosadašnjeg predsjednika Leonida Kučme, piše "Nova godina s novim predsjednikom".

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara