Uloga nacionalnih saveza mladih u razvoju nacionalne politike za mlade

Predavanje o ulozi nacionalnih saveza mladih u razvoju nacionalne politike za mlade održana je danas u Europskom domu u Zagrebu u organizaciji Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži, te Mreže mladih Hrvatske.

Uključivanje mladih u proces izgradnje civilnog društva od izuzetnog je značaja za demokratski razvoj Hrvatske, istaknula je Adinda Dulčić, ravnateljica Državnog zavoda, na predavanju za predstavnike srednjih škola i udruga mladih.

"Aktivnim sudjelovanjem u izradi Nacionalnog programa djelovanja za mlade oni su već pokazali da su spremni, žele i znaju biti aktivni sudionici civilnog društva", dodala je Dulčić.

Rubeena Esmail-Arndt iz njemačkog udruženja za međunarodnu suradnju German Development Cooperation upoznala je sudionike predavanja s modelom organiziranja mladih u Njemačkoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se u Njemačkoj pri donošenju odluka uzelo u obzir mišljenje mladih, svaki Vladin program za mlade mora proći javnu raspravu u nevladinim udrugama, rekla je Esmail-Arndt dodavši da pred Vladom njihove interese zastupa Vijeće za mlade.

Ognjen Golubić, predsjednik Mreže mladih Hrvatske, organizacije koja okuplja 55 udruga mladih iz cijele zemlje, pozvao je na suradnju sve zainteresirane kako bi izradili zajedničke programe i mogli zastupati svoje interese na nacionalnoj razini.

Mreža mladih Hrvatske, koja je osnovana u studenome prošle godine, trebala bi preuzeti ulogu posrednika između populacije mladih i državnih institucija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara