umag: ribari podupiru zastupnike koji zagovaraju gospodarski pojas

Dvadesetak umaških ribara okupilo se danas u podne na umaškoj rivi s transparentima, iskazujući tako potporu saborskim zastupnicima koji će u dananšnjoj raspravi u Hrvatskom saboru unatoč svemu zahtijevati proglašenje gospodarskog pojasa u Jadranu. L

Ribari su bili okupljeni pola sata, dva transparenta izvjesili su na jarbole dvaju ribarskih brodova usidrenih u umaškoj luci, a na jednom od njih pisalo je "Gospodarski pojas je nacionalni interes, a ne predizborna patka".

Predsjednik Ceha ribara Bujštine Željko Majdenić novinarima je naglasio kako nije riječ o prosvjedu, nego samo o potpori saborskim zastupnicima i hrvatskim političarima od kojih, kako je rekao, "očekuju da konačno budu vjerodostojni" u svojim izjavama koje su dali i proglase gospodarski pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pritom je ustvrdio da će, ne proglasi li se gospodarski pojas, hrvatski ribari toga sjetiti na parlamentarnim izborima i svoj glas dati onima koji su u stanju održati riječ, a sigurno ne onima koji je krše.

Istarski ribar Danilo Latin odlučno je naglasio kako ribari traže proglašenje gospodarskog pojasa, na što Hrvatska po međunarodnom pravu ima pravo. Međutim, dodao je, to je sada ispalo političko pitanje te se to pravo nikako ne slaže s nastojanjem Europske unije da Hrvatskoj onemogući proglašenje gospodarskog pojasa. Time se, zaključio je, Hrvatskoj niječe međunarodni subjektivitet.

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara