UMAG: SKINUTA SLOVENSKA ZASTAVA S JORASOVE kuće

S pročelja kuće Joška Jorasa u zaseoku Mlinima uz hrvatskoslovenski granični prijelaz Plovaniju danas je skinuta slovenska zastava koju je Joras izvjesio 25. prosinca uoči Dana slovenske samostalnosti, doznaje se u istarskoj Policijskoj upravi.

Također nije uočena ni zastava Europske unije koja se često vihorila na njegovoj kući, a ostao je grafit ´Tudi tukaj je Slovenija´.

Priopćenjem za javnost danas se oglasio i predsjednik Prekršajnog suda u Umagu Vladimir Vidović, u kojem navodi kako je taj sud danas zaprimio optužni predmet Policijske postaje u Bujama koja je podnijela zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka protiv Joška Jorasa jer je ´25. prosinca u 16 sati na pročelju svoje obiteljske kuće istaknuo slovensku zastavu´. Stoga će se, stoji u priopćenju, protiv okrivljenika zakazivanjem ročišta nastaviti redovit prekršajni postupak.

U izjavi za novinare sudac Vidović je izrazio vjerovanje kako će Joras slovensku zastavu jamačno ponovno izvjesiti i 7. siječnja iduće godine kad se u Sloveniji slavi Dan slovenske kulture ´Prešernov dan´, a ne bi ga iznenadilo da se slovenska zastava zavihori i na Novu godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara