Umrijeti zbog silikonskih grudi

Umrijeti zbog silikonskih grudi

DA NAIZGLED bizarni zapleti iz TV-serije "Navy CIS", koja se bavi radom Mornaričke službe za kriminalističke istrage, i nisu tako daleko od stvarnog života, svjedoči vijest koja dolazi iz San Diega, grada poznatog kao jedna od glavnih američkih mornaričkih baza.

Tamošnje je tužiteljstvu je u Floridu poslalo zahtjev za izručenje 32-godišnje Cynthije Sommer, optužene da je ubila svog muža kako bi novcem od osiguranja platila silikonske umetke u grudima.

Njen muž, 23-godišnji narednik američkih marinaca Todd Sommer, godine 2002. je umro u bazi Miramar u San Diegu nakon što se žalio na bolove u grudima. Početna obdukcija je smrt pripisala srčanom udaru.

Nakon istrage koju je proveo Navy CIS nad Sommerovim tijelom je provedena dodatna obdukcija te su pronađeni tragovi arsena. Udovica je uhićena u studenom u Floridi pod optužbom vezanom uz narkotike.

Tokom istrage je otkriveno kako je gospođa Sommer vrlo brzo nakon smrti supruga priređivala razuzdane zabave u svom domu te svim susjedima, prijateljima i poznanicima pokazivala rezultate 5400 američkih dolara vrijedne operacije povećanja grudi.

Istraga je također pokazala kako je Sommerova platila da joj se ime nađe na Internet stranici koja spaja "odrasle ljude koji nastoje istraživati svoju seksualnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obiteljski prijatelji tvrde da je pokojni narednik svojoj supruzi, koja uz njegovog sina ima i troje djece iz prethodnog braka, predbacivao sklonost da noći provodi zabavljajući se i spavajući kod prijatelja. Godine 2001. Cynthia Sommer je u Sjevernoj Carolini bila pod istragom socijalne službe zbog navodnog zanemarivanja djece.

No, uz 19000 dolara dugova, glavni uzrok napetosti između Todda i Cynthije je bilo narednikovo protivljenje njenoj namjeri da sebi poveća grudi.

Nakon smrti muža vesela udovica je pokupila 250.000 US dolara životnog osiguranja, kao i pravo na 1900 US dolara naknade koje od vlade dobijaju članovi obitelji marinaca koji umru za vrijeme trajanja službe. Cynthia Sommer je također počela izlaziti s marincem Rossom Ritterom, koji je naknadno otpušten iz službe.

Kako stvari stoje, Cynthia Sommer bi svoje nove grudi mogla platiti daleko skuplje nego što je mislila. Zamjenica tužitelja Laura Gunn je njen postupak nazvala "jednim od najhladnokrvnijih ubosjtava u svojoj karijeri" te ga u optužnici navela "posebne okolnosti" koje prema kalifornijskom zakonodavstvu daju mogućnost izricanja smrtne kazne.

Jučerašnje saslušanje koje je pred sucem u Palm Beachu trebalo biti izvršeno povodom kalifornijskog zahtjeva za izručenje odgođeno je za ožujak zbog nedostatka potrebne dokumentacije. Sommerova će u međuvremenu ostati u pritvoru.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara