Umro talijanski glumac Nino Manfredi

NINO MANFREDI, posljednji veliki talijanski komičar svoje generacije, umro je u petak u 83. godini u Rimu, objavila je talijanska agencija Ansa.

Zdravstveno stanje Manfredija bilo narušeno je od srpnja prošle godine kada je doživio moždani udar te je taj glumac zadivljujuće glumačke, redateljske i scenarističke karijere u nekoliko navrata bio hospitaliziran.

Manfredi je posljednji iz svoje generacije ultrapopularnih filmskih komičara u Italiji, hvaljenih kao utjelovljenje talijanskog nacionalnog talenta za komediju (Totto, Vittorio Gassman, Alberto Sordi).

Smrt Alberta Sordija s gotovo 83 godine u veljači 2003., izazvala je velike emocije na Apeninskom poluotoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nino Manfredi snimio je stotinjak filmova s uglednim redateljima poput Dina Risija, Luigija Comencinija, Ettorea Scole i Vittoria de Sice.

Među njegovim najvećim glumačkim uspjesima spominju se "Pinocchio" Luigija Comencinija (1971.), "Kruh i čokolada" Franca Brusatija (1973.), "Toliko smo se voljeli" (1974.) te "Ružni, prljavi, zli" (1976.) Ettorea Scole.

Posljednji dugometražni film u kojem je glumio, "La luz prodigiosa" španjolskog redatelja Miguela Hermosa, trebao bi se prikazati na sljedećoj Mostri u Veneciji (od 27. kolovoza do 6. rujna) gdje je Nino Manfredi trebao primiti nagradu Bianchi za životno djelo.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara