Umro ugledni kosovski glumac Faruk Begolli

KOSOVSKI mediji su jučer javili kako je nakon kratke i teške bolesti u 63. godini života preminuo Faruk Begolli, ugledni kosovski glumac poznat po nastupima u nekih od najgledanijih filmova i TV-serija bivše Jugoslavije.

Begolli se rodio u Peći 24. siječnja 1944. godine. Glumačko obrazovanje je stekao u Beogradu gdje je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti.

Filmsku karijeru je započeo 1966. godine u filmu "Pogled u zjenicu sunca" Veljka Bulajića. Nakon toga je slijedilo više od 60 uloga u filmovima i TV-serijama među kojima se ističu djela Puriše Đorđevića "Podne", "San" i "Jutro", a i "Vuk s Prokletija", "Bitka na Neretvi", "Derviš i smrt" i "Čuvar plaže u zimskom periodu". U TV-seriji "Nepokoreni grad" je glumio Ivu Lolu Ribara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim glumom, Begolli se bavio i podučavanjem glumom, prvo kao profesor na Višoj pedagoškoj školi u Prištini, a od 1989. na Fakultetu umjetnosti.

Godine 1998. je bio koscenarist srpskog filma "Stršljen". Posljednji nastup mu je bio u prošlogodišnjem filmu "Etjet e Kosovës" ("Kosovo - očajnička potraga")  Sunaja Race, za koji je napisao scenarij.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara