UN KAŽE DA SE DESECI ZEMALJA SUOČAVAJU S NESTAŠICOM HRANE

Ujedinjeni narodi su u utorak upozorili da se 35 zemalja u svijetu suočava s nestašicom hrane zbog sukoba i vremenskih neprilika, posebice suše.

U svom izvješću UN-ova Organizacija za hranu u poljoprivredu (FAO) navela je kako su u zapadnom Sudanu sukobi doveli do raseljavanja preko milijun ljudi uzrokujući tešku humanitarnu krizu.

Skakavci ostaju ozbiljna prijetnja usjevima u sjevernoj i zapadnoj Africi, dok u južnoj Africi štete uzrokovane poplavama dovode ljude u ovisnost o pomoći u hrani. Zimbabveu bi moglo nedostajati do jednog milijuna tona žitarica u 2004., rekao je FAO.

Izvješće također upozorava na nastavak ozbiljne humanitarne krize u Sjevernoj Koreji zbog kroničnog nedostatka hrane. Oko 600.000 korisnika humanitarne pomoći u travnju nisu dobijali puna sljedovanja iz donacija hrane, a nove donacije su hitno potrebne za sljedećih šest mjeseci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

FAO upozorava i na stanje u Šri Lanki gdje je suša dovela do podbačaja proizvodnje riže za 18 posto i tisuće obitelji trebaju pomoć u hrani.

Izvješće kaže da se isporuka pomoći u hrani Haitiju bila uporavo normalizirala sve dok tu zemlju i Dominikansku Republiku nisu nedavno pogodile olujne kiše i poplave.

(Hina) xsl ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara