UNHCR zabrinut zbog liječnika koji u Otočcu nije želio liječiti Srbina

Tekst: N.Š.
Tekst: Ilustracija

UNHCR izražava zabrinutost zbog incidenta u Otočcu kad je dežurni liječnik odbio pružiti pomoć pacijentu srpske nacionalnosti.

Predstavnik UNHCR-a za Hrvatsku, Wilfried Buchhorn, izrazio je duboku zabrinutost zbog događaja u Otočcu jer se njime postala upitna dostupnost odgovarajuće hitne medicinske pomoći svima u Hrvatskoj, javljaju slovenski mediji.

"Ometa se ionako spor povratak izbjeglica u Hrvatsku"

Organizacija zahtijeva od nadležnih hrvatskih institucija da istraži incident i poduzme potrebne mjere, jer se takvim događajima "ometa ionako spor povratak izbjeglica u Hrvatsku, a šalje se negativna poruka svima koji se žele vratiti".

UNHCR smatra kako se time potkopavaju napori lokalnih vlasti, nevladinih organizacija, hrvatske vlade i pojedinaca svih nacionalnosti, koji se trude oko izgradnje zajednice kojom bi se premostile podjele iz prošlosti.

Milinović rekao kako za takvog liječnika nema mjesta u hrvatskom zdravstvu

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je danas istragu o slučaju, prilikom svog posjeta Otočcu te rekao kako je liječnik bio pod zakletvom te je time obavezan pružiti pomoć svima, bez obzira na spol, vjeru i nacionalnost. Najavio je da će dotični liječnik, ukoliko se otkrije kako je cijeli slučaj istinit, snositi posljedice te da za njega neće biti mjesta u hrvatskom zdravstvu.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara